Nästa utställning: Höstsalong 14 – 29 oktober

Höstsalong i Munkfors

Ateljé W-art, Ängvägen 1, Blia, Munkfors.

Vernissage lördag 14 oktober kl. 11-17. Därefter öppet lördagar och söndagar 11-17

Onsdagar 16-19 t.o.m. 29 oktober.

Tre konstnärer ställer ut på Ransäter – Munkfors Konstförenings höstsalong i Munkfors i oktober. Det är Hans Olsson från Utterbyn i Torsby, Anders Fredholm från Ölserud i Kil och Felicia Bergström från Stensdalen i Ransäter.

Hans Olsson är en autodidakt konstnär och hans bildkonst består mest av oljemålningar, men han arbetar även med akvarell och akryl. Han hämtar sin inspiration från ljus och färg i naturen och vill förmedla bildernas själ till betraktaren. På gården Rönningen i Utterbyn utanför Torsby har han ateljé och utställningslokal men han kan även ses på andra utställningar både i Värmland och i övriga Sverige. Även i Norge ställer han ofta ut. Han är medlem i Värmlands Konstnärsförbund.

Anders Fredholm är keramiker. Han kommer ursprungligen från Dalarna, har studerat vid Kyrkeruds estetiska folkhögskola och gått drejarutbildning i Helsingborg. Därefter arbetade han några år som drejare vid Höganäs keramikfabrik. Numera driver han egen keramikverkstad i Kil. Hans specialitet är stengodskeramik, som han saltglaserar i vedugn eller bränner i gasugn. Han kommer till Munkfors med bruksföremål men även med keramik att bara njuta av.

Felicia Bergström tilldelades stipendiet ur Göran Hogens fond på vårt årsmöte i våras. Hon har studerat på linjen Bild och Form vid Sundstagymnasiet i Karlstad och tog studenten där våren 2016. Felicia målar bl.a. realistiska porträtt med hjälp av färgpennor, men arbetar också en del med foto, film, scenografi och illustrationer. Ett annat intresse är att tillverka egna cosplays. Cosplays är en typ av japansk maskerad, där Felicia tillverkar egna dräkter, som hon uppträder i. Just nu studerar hon vid Karlstads universitet, kursen bildberättande.

Sweet Combo på höstsalongen i Munkfors

Vi fortsätter att bjuda publiken på underhållning under utställningarna. Sista onsdagen under höstsalongen, 25/10 kl. 19,  får vi besök av musikgruppen Sweet Combo. Gruppen består av Björn Stenros på elgitarr, Lasse Skogman på dragspel och Bosse Tunong på Elbas. De ackompanjerar vokalisterna Eva Ludvigsson-Stenros och Maj-Britt Ahlström. Gruppen bjuder på blandad musik, bl.a. lite visor, lite gamla schlagers och jazz. Povel Ramel-melodier har de också på sin repertoaren. I pausen finns det möjlighet att titta på utställningen och ta en fika.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.