Damernas höstsalong 3-18 oktober

W-arts Ateljé, Ängvägen 1, Blia, Munkfors. Öppet lördagar -söndagar 11 – 17. Onsdagar 16-19.

  • Utställare:
  • Lotta Lagerson, Ö:a Ämtervik, Målningar
  • Lillemor Edberg, Vägsjöfors, Textila bilder
  • Sofia Sättermon och Lisa Carlsson, Sunne, Glasfusing
  • Rosita Wrangbo, V:a Ämtervik, Smycken i porslin.
  • Maria Dahl, “Idoru Jakamotu”, Målningar och teckningar.

Till höstens utställning har vi samlat sex värmländska damer med olika tekniker i sin konst. Lillemor Edberg har sin atelje´, Konstnärsgården i Vägsjöfors, tillsammans med maken Jörgen. Lillemor arbetar med textila material. Hon arbetar med symaskinen som pensel och textilier i olika kvalitéer och färger är hennes palett.

Lotta Lagerson har sin ateljé i Ö:a Ämtervik. Där arbetar hon med sin egen konst, men har även kursverksamhet. Hon målar mest akryl men arbetar numera mycket med grafik.

Lisa Carlsson och Sofia Sättermon bor i Sunne och har sin ateljé i Torsberg. De har tidigare arbetat som lärare på Klarälvdalens Folkhögskola. Tidigare har de arbetat mest med keramik men numera ligger tyngdpunkten på glasfusing. Det är glasfusing som kommer att visas vid utställningen i Munkfors. I sin ateljé i Torsberg har de även kursverksamhet.

Rosita Wrangbo bor och arbetar i V:a Ämtervik. Hon har arbetat som förskollärare men är numera pensionär. Tidigare höll hon på med stenslipning och tillverkade smycken av dem. När hon tappade en fin tallrik fick hon idén att slipa till skärvorna och tillverka smycken av dem. På utställningen kommer ni att hitta porslinssmycken av återvunnet porslin av många kända märken och designers.

De senaste utställningarna har vi bjudit in någon lokal konstnär från vårt närområde Munkfors. Den här gången har vi hittat Maria Dahl, boende i Mossängen. Som artist kallar hon sig Idoru Jakamotu. Munkforsbo har hon varit sedan 3 år tillbaka, bodde tidigare i Närke men är född i Kungsör. Utbildningar hon har gått är kurser på Medborgarskolan och Gerlesborgsskolan i Stockholm. Hon har studerat de fyra elementen i Järna. Till utställningen kommer hon med teckningar och målningar i olja och tempera.


This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.